Пастирско писмо протојереја-ставрофора Братислава Кршића
Пастирско писмо протојереја-ставрофора Братислава Кршића

Драги ми Парохијани и Пријатељи,                                                                           6. децембар 2023.г.
 
"Свему има вријеме, и сваком послу под небом има вријеме."
Проповедник 3:1
 
Наша Света Православна Црква увела нас је у Божићни пост, тј. време када се молитвом, чинењем добрих дела, и постом спремамо за дочек и прославу Рођења нашега Спаситеља и Господа Исуса Христа. Проповедникове речи: "Свему има вријеме, и сваком послу под небом има вријеме," су дубоке речи које нас подсећају на Божију промисао и да нас Његова моћна рука води кроз ритам живота, где сваки тренутак и активност имају одређено време и смисао.
 
Заиста, живот је лепа таписерија тренутака, тј. времена раста и одмора, тишине и славља, и радости и туге. Свако време у животу има своју сврху и своје поуке. У периодима радости и напретка, подсећамо се на Божјиблагослов и радост живота у Њему и Његовој благодати. У периодима невоља и туге ослањамо се на Божију неизмерну снагу, љубав и утеху.
 
Бог је увек са нама и води нас ка Царству Небеском.
 
Драги моји парохијани и пријатељи, позивам вас да дођете у цркву и да активно учествујете на службама и активностима наше парохије. Понављам, дођите у цркву да будете са нашом парохијском заједницом! Многе од Вас нисмо видели одавно! Млади, млади у срцу, активани и неактивани, они који сумњају као Тома, они са питањима или чак и слабом вером, доћите! Дођите и видите!
 
Време до Божића је време обнове и јачања вере наше у Господа. Веру у Господа обнављамо учешћем у Литургији и светотајинским животом, читањем Светог писма (на енглеском Православна Библија са тумачењима-Orthodox Study Bible) и Житијa светих (Пролог) и свакодневном молитвом. Редовне службе су суботом – Вечерње 18 часова; Недељом – Јутрење у 9 часова, Света Литургија у 10 часова, затим недељна школа, ручак, часови српског језика и вежба фолклора. Посетите нашу веб страницу за детаље: www.StGeorgeINSD.org или ме назовите на 619-276-5827. Ако не добијате недељне електронске поруке, обавестите ме. Биће ми драго да додамо вашу имејл адресу и тиме омогућимо благовремено примање парохијских обавештења.
 
Још једном Вас све позивам да узмете активно учешће у свим богослужењима, едукативним активностима парохије, тј. веронауци за децу и одрасле, као и свим српско-културним програмима. Увек спреман за разговор и састанак у циљу нашег духовног раста, спасења и напретка наше заједнице.
 
С љубављу, молитвама и особитим поштовањем у Христу Спаситељу искрено Ваш,
 
 
Протојереј-ставрофор Братислав Брацо Кршић

Share This:


image
St. George Serbian Orthodox Church
3025 Denver Street
San Diego, CA 92117
619-276-5827
image
St. George Serbian Orthodox Church
3025 Denver Street, San Diego, CA 92117
Contact