Пастирска посланица пред Велики Пасхални пост

Обраћамо вам се, драга Децо Божја, овим Пастирским писмом са молбом вама и молитвама Богу: да ове спасоносне дане Великог Поста сви у парохијама ове богоспасаване Западноамеричке Епархије проведемо у међусобном праштању и љубави, у посту, молитвама, милостињама и другим добрим делима, у усрдном похађању светих храмова, учешћу на богослужењима и смиреном и са покајањем причешћивању на Светим Литургијама, и тиме истински послужимо своме личном и свенародном спасењу. Нико се од нас не спасава сâм, него у заједници вере и љубави у Христу са браћом нашом у Цркви Бога Живога и Истинитога.  

Зато вас очински и братски молим, у ово време пред Христову и нашу Пасху: да се сва некрштена деца или одрасли крсте, невенчани венчају, неопојани опоју, неисповеђени исповеде, завађени измире, непричешћени причешћују, и то што чешће током Свете Четрдесетнице и у дане Страдања и Васкрсења Христа Спаса. 

Посебно молим браћу Свештенике и чланове Црквених одбора да у парохијама, међусобно и са осталим верницима, негују узајамно поштовање и љубав, поверење и сарадњу на истом послу у Винограду Господњем. 

Сви ми, сваки на своме месту и у својој богоповереној служби, из истог смо стада Христа Архипастира, лозе на истом Чокоту, чланови истог живог Богочовечанског Тела Христовог.

Епископ Максим