Видовданска прослава, 28. јун, 2020

Јавите нам уколико планирате да узмете учешће у прослави

19. јун 2020. г.

Драги Парохијани и Пријатељи,

Надамо и молимо се Господу да сте сви у добром духовном и физичком здрављу ових летних дана. Као што Вам је познато у недељу, 31. маја, смо почели са богослужењима на којим сви можемо да учествујемо. То је била прва Литургија учешћа свих после дуге карантине коју је наредио гувернер Калифорније 19. марта ове године. Те прве недеље, тј. 31. маја, имали смо 26 парохијана у храму, а наредне две недеље после тога мало више од 40 парохијана. Као што можете видети полако се враћамо у нормалне парохијске активности.

У недељу 28. јуна, кухиња у нашој парохијској сали ће поново почети да ради. Те недеље ћемо прославити Видовдан, и као претходних година, указати част нашим свршеним средњошколским, колеџ, и пост дипломским студентима. Планирамо ручак који ће бити сервиран на индивидуалним тањирима за сваког госта, а столице ће бити намештене одвојено шест стопа. Чланови породице из исте куће могу да седе заједно без икаквих ограничења физичке дистанце. Да би смо спремили довољно хране, а исто тако наместили столове по свим мерама Здравственог Завода Сан Дијега, љубазно Вас молимо, да контактрирате оца Брацу текст поруком или телефонским позивом уколико планирате да дођете на видовдански банкет. Број телефона је 619 316 2362. Исто тако Вас молимо да обавестите оцу Брацу уколико знате студенте који су завршили средњу школу, колеџ или пост дипломске студије, те да им можемо уручити честитке у недељу, 28. јуна. 

Исто тако Вас најљубазније молимо да наставите са Вашим прилозима (старатељским или специјалним донацијама) у току лета. Задња три месеца су финанцијски била веома тешка за парохију пошто су неке редовне активности биле обустављене или одложене. Чињеница је да су многи од нас исто тако финанцијски били погођени, а што је резултирало у мањим донацијама парохији. Те Вас стога молимо, да наставите са редовним донацијама старатељства или назначеним донацијама, као што су Видовдан, итд.

И на крају, у недељу 9. августа, имаћемо прославу “поновног отварања” цркве. Молимо Вас, да пошаљете текст поруку или да назовете оца Брацу уколико планирате да узмете учешћа на тој прослави. То је веома важно да би могли спремити довољно хране и поставити столове по најновијим смерницама.

Нека би ово лето било на одмор свима и испуњено миром, љубављу и слогом. Хвала Вам свима на подршци наше парохије.

У Христу Спаситељу,

Протојереј Брацо Кршић

Кејт Тикстан, председница Парохијског Савета-Управе